Istoria-incurcata-a-hanoracului

29

sept.

Istoria încurcată a hanoracului

De-a lungul anilor, îmbrăcămintea adesea politizată s-a încadrat în lumea sportului, a culturii stradale, a Silicon Valley și a modei high-fashion. Îţi prezentăm astăzi istoria încurcată a hanoracului.

Primele hanorace au fost probabil produse de Champion Products în anii 1930. Îmbrăcămintea a fost comercializată sportivilor și muncitorilor care aveau nevoie de protecție suplimentară împotriva frigului.

„Angajații de la depozitele frigorifice și tăietorii de copacil care lucrează pe timpul iernii au cerut o îmbrăcăminte care să ofere mai multă căldură”, scria Denis Wilson pentru Rolling Stone .

Între timp, Champion a lucrat direct cu liceele pentru a determina nevoile lor de îmbrăcăminte. A făcut în cele din urmă hanorace mari cu glugă, cu grosime dublă, pe care sportivii de fotbal și atleţii le purtau când stăteau pe margine.

Istoria încurcată a hanoracului

Asocierea hanoracului cu sportul a durat până în anii 1970

– gândiți-vă la Rocky Balboa urcând treptele Muzeului de Artă din Philadelphia – când a devenit, de asemenea, un „produs de bază pentru streetwear”. Printre artiștii hip-hop, patinatori și punki, hanoracul era un simbol al sfidării și al rebeliunii.

Istoria încurcată a hanoracului

Datorită capacității lor de a ascunde fața, hanoracele sunt adesea privite cu suspiciune. Dar hanoracele și-au găsit drum și în cultura mainstream, promovate deopotrivă de mogulii tehnologiei și de designerii de modă.

Hanoracul a devenit atât de util și versatil, fiind unisex, încât poate fi purtat de absolut oricine. Îl poți integra într-o ținută casual, dar și una elegantă, chiar dacă pare greu de crezut. Un hanorac cu o pereche de pantaloni scurți și niște cizme înalte îți oferă un look foarte cool, elegant și în tendințe.

Hanorac dama sport Manifest Lila

De altfel, poți purta bluze de trening sau hanorace fără glugă. Orice stil ai adopta, există hanorace cool de damă care se pot integra ușor în ținutele tale de zi cu zi și îți vor ține de cald, dar în același timp vei fi în tendințe. Alege-ți piesele favorite pentru sezonul rece și bucură-te de ele în orice combinații!

Bluza sport dama Atlanta gri deschis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RELATED

Posts